Hoppa till innehåll
Sök
Stäng denna sökruta.
Bageri Gruppen AB logo
Hem » Blekinge Skorpan prisas som årets livsmedelsexportör 2024

Blekinge Skorpan prisas som årets livsmedelsexportör 2024

Under Livsmedelsföretagens branschträff Matdagen hyllades Blekinge Skorpan för sina betydande framgångar på exportmarknaden. Blekinge Skorpan, som sedan 2022 ökat sin exportandel med 115 procent och under 2023 nådde en imponerande exportandel om 30 procent, blev tilldelad utmärkelsen Årets Livsmedelsexportör 2024. Priset överlämnades den 25 april av landsbygdsminister Peter Kullgren under en ceremoni på Matdagen, där företagets prestationer och bidrag till svensk export firades.

Imponerande tillväxt och traditionell svensk smak

Priset Årets Livsmedelsexportör premierar företag som har visat en imponerande tillväxt i sin exportverksamhet och som har en exportandel över snittet på 30 procent. Blekinge Skorpan uppfyller alla kriterier och anses vara en förebild för andra företag som strävar efter att utveckla sin export.

– Syftet med priset är att hylla duktiga exportörer och inspirera andra företag till att satsa på export. För många svenska livsmedelsproducenter är det i exporten som man kan hitta lönsamheten, tillväxten och potentialen. Det är kul att ge priset till ett lite mindre företag som visar upp sån fin utveckling och inte minst som för en viktig svensk tradition vidare och ut i världen, säger Björn Hellman, VD Livsmedelsföretagen.

Motiveringen till Årets Livsmedelsexportör 2024

Motiveringen lästes upp på Matdagens scen av Livsmedelsföretagens VD Björn Hellman och landsbygdsminister Peter Kullgren:

”Årets Livsmedelsexportör 2024 är sedan länge en av Nordens främsta tillverkare i sin kategori. Idag fokuserar företaget inte bara på att bevara ett lika klassiskt som oumbärligt tillbehör i den svenska fikatraditionen, utan också på att sprida det världen över. Genom en imponerande satsning har årets vinnare ökat sin export med 115 procent sedan 2022 och kan därmed stoltsera med en rekorderlig exportandel på 30 procent.

Företagets produkter är djupt rotade i svensk kultur och historia, tillverkade med kärlek och omsorg enligt svensk hantverkstradition, där kvalitet och smak är högsta prioritet. För att främja både miljön och det svenska jordbruket använder företaget lokala och hållbara ingredienser. Resultatet av denna omsorg och medvetenhet är en genuin och högkvalitativ smakupplevelse som lockar konsumenter såväl på hemmaplan som utomlands. 

Genom sin ambitiösa exportsatsning har årets vinnare stärkt sin position som en ledande internationell aktör och samtidigt återupprättat och vitaliserat produktionen av denna månghundraåriga svenska produkt. Allt tyder på att företagets exportframgångar kommer att fortsätta, liksom deras viktiga bidrag till att sprida vår älskade fikakultur till nya marknader.

Det är med stor respekt och beundran för deras enastående förmåga att sprida traditionella svenska smaker ut i världen som vi utser Sölvesborgs stolthet Blekinge Skorpan AB till Årets Livsmedelsexportör 2024″

Blekinge Skorpan årets livsmedelsexportör 2024

”Det är oerhört hedrande att vinna detta pris med så många framgångsrika företag som tidigare vinnare. Vi ser exporten som en förutsättning för att kunna öka vår produktion och i förlängningen även svensk primärproduktion”

Christian Nilsson, VD på Blekinge Skorpan

Christian Nilsson, VD för Blekinge Skorpan, kommenterar: ”Det är oerhört hedrande att vinna detta pris med så många framgångsrika företag som tidigare vinnare. Vi ser exporten som en förutsättning för att kunna öka vår produktion och i förlängningen även svensk primärproduktion” säger Christian Nilsson, vd på Blekinge Skorpan.”.

Om Blekinge Skorpan AB

Blekinge Skorpan AB är en ledande tillverkare av skorpor baserad i Sverige. Med en passion för att bevara den svenska fikakulturen och en dedikation till att leverera produkter av högsta kvalitet har företaget blivit en favorit både i Sverige och internationellt. Besök www.blekingeskorpan.se för mer information.
Blekinge Skorpan är en del av Bageri Gruppen, som består av tre specialiserade bagerier.

För mer information, vänligen kontakta:
Christian Nilsson
VD, Bageri Gruppen AB
Telefon: 0732-305275
E-post: christian@bagerigruppen.se
Läs mer om Bagerigruppen här!